7 výhod materskej kašičky pre organizmus, plodnosť a imunitu

ako otehotniet 2

V tomto článku si prečítate:

 

 

1. Čo je materská kašička?

Materská kašička (Geleé Royale) sa nazýva aj včelie mlieko a je to látka produkovaná sekréciou robotníc ako potrava pre larvy kolónie po dobu 3 dní.

Materská kašička je aj „exkluzívnym“ jedlom včelej kráľovnej a jej tajomstvom dlhovekosti, pretože tá žije štyri až päť rokov, kým robotnice len pár mesiacov.

 

2. Účinky materskej kašičky ako doplnku výživy

plus 5 posilňuje imunitný systém,

plus 5 znižuje fyzickú únavu a nervové napätie,

plus 5 zvyšuje ženskú plodnosťspánok, pamäť,

plus 5 zlepšuje prácu srdca a tým aj metabolizmus,

plus 5 normalizuje krvný tlak,

plus 5 zlepšuje stav po infarkte myokardu,

plus 5 prevencia rakoviny,

plus 5 antibiotické zložky,

plus 5 protizápalové účinky.

plus 5 Včelia materská kašička je účinná baktericídna, protiradiačná a antimikrobiálna látka.

 

3. 7 výhod materskej kašičky v kozmetike

plus 5 Revitalizuje epidermu vďaka obsahu aminokyselín, kreatín, ktorý sa prirodzene vyskytuje v našom tele je syntetizovaný z aminokyselín. Stimuluje metabolizmus kože a podieľa sa na obnove buniek.

plus 5 Zachováva pružnosť pokožky, kvôli svojmu vysokému obsahu aminokyselín (najmä prolínu a hydroxyprolínu), ktoré sú považované za prekurzory elastínu a kolagénu. Hlavné zložky kože, ktoré jej dodávajú silu, pevnosť a pružnosť.

plus 5 Regeneruje pokožku vďaka aminokyselinám, ale aj prítomnosti vitamínov (A,D a C) a stopových prvkov, ktoré prispievajú k procesu obnovy buniek.

plus 5 Anti-aging efekt: vrásky a jemné línie sú vyhladené kvôli antioxidačným vlastnostiam materskej kašičky, ktorá chráni bunky pred predčasným starnutím.

plus 5 Hydratuje: jej veľmi výživné zloženie ma hygroskopické vlastnosti.

plus 5 Eliminuje známky únavy vďaka hlavným proteínom materskej kašičky (MRJP): skupina piatich proteínov, ktoré podporujú produkciu kolagénu.

plus 5 Pleť je žiarivejšia a vyhladená účinkom aktívnych zložiek, ktoré regenerujú a revitalizujú pokožku

 

4. Sila materskej kašičky: jej aktívne zložky

Čistá materská kašička má perleťovú farbu a želatínovú konzistenciu, má mierne kyslú chuť a na rozdiel od všeobecného presvedčenia - nie je príliš sladká.

Materská kašička sa skladá zo 66% vody, 13% bielkovín (aminokyselín), 14,5% sacharidov (najmä fruktózy a glukózy), 4,5% lipidov, ale obsahuje aj vitamíny, stopové prvky a acetylcholín. Všetky základné zložky pre telo, ale aj pre pokožku.

Je potrebné poznamenať, že rôzne účinné látky obsiahnuté v materskej kašičke pôsobia synergicky: súčet vplyvu zložiek je väčší, ako súčet jednotlivých látok.

 

5. Akú formu má materská kašička v čistom stave?

V súčasnosti sa tento poklad z úľa užíva hlavne vo forme potravinového doplnku v čerstvej, alebo lyofilizovanej forme (sušené mrazom). Pre uchovanie všetkých účinkov, keďže čerstvá forma sa musí uchovávať pri teplote 1-5 °C je najčastejšie používaná v tabletovej forme.

Pre optimálnu kvalitu si vyberte certifikovanú organickú materskú kašičku bez akýchkoľvek prísad alebo pridanej vody.

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie