7 výhod materskej kašičky pre organizmus, plodnosť a imunitu

V tomto článku si prečítate:

 

 

1. Čo je materská kašička?

Materská kašička (Geleé Royale) sa nazýva aj včelie mlieko a je to látka produkovaná sekréciou robotníc ako potrava pre larvy kolónie po dobu 3 dní.

Materská kašička je aj „exkluzívnym“ jedlom včelej kráľovnej a jej tajomstvom dlhovekosti, pretože tá žije štyri až päť rokov, kým robotnice len pár mesiacov.

 

2. Účinky materskej kašičky ako doplnku výživy

plus 5 posilňuje imunitný systém,

plus 5 znižuje fyzickú únavu a nervové napätie,

plus 5 zvyšuje ženskú plodnosť, spánok, pamäť,

plus 5 zlepšuje prácu srdca a tým aj metabolizmus,

plus 5 normalizuje krvný tlak,

plus 5 zlepšuje stav po infarkte myokardu,

plus 5 prevencia rakoviny,

plus 5 antibiotické zložky,

plus 5 protizápalové účinky.

plus 5 Včelia materská kašička je účinná baktericídna, protiradiačná a antimikrobiálna látka.

 

3. 7 výhod materskej kašičky v kozmetike

plus 5 Revitalizuje epidermu vďaka obsahu aminokyselín, kreatín, ktorý sa prirodzene vyskytuje v našom tele je syntetizovaný z aminokyselín. Stimuluje metabolizmus kože a podieľa sa na obnove buniek.

plus 5 Zachováva pružnosť pokožky, kvôli svojmu vysokému obsahu aminokyselín (najmä prolínu a hydroxyprolínu), ktoré sú považované za prekurzory elastínu a kolagénu. Hlavné zložky kože, ktoré jej dodávajú silu, pevnosť a pružnosť.

plus 5 Regeneruje pokožku vďaka aminokyselinám, ale aj prítomnosti vitamínov (A,D a C) a stopových prvkov, ktoré prispievajú k procesu obnovy buniek.

plus 5 Anti-aging efekt: vrásky a jemné línie sú vyhladené kvôli antioxidačným vlastnostiam materskej kašičky, ktorá chráni bunky pred predčasným starnutím.

plus 5 Hydratuje: jej veľmi výživné zloženie ma hygroskopické vlastnosti.

plus 5 Eliminuje známky únavy vďaka hlavným proteínom materskej kašičky (MRJP): skupina piatich proteínov, ktoré podporujú produkciu kolagénu.

plus 5 Pleť je žiarivejšia a vyhladená účinkom aktívnych zložiek, ktoré regenerujú a revitalizujú pokožku

 

4. Sila materskej kašičky: jej aktívne zložky

Čistá materská kašička má perleťovú farbu a želatínovú konzistenciu, má mierne kyslú chuť a na rozdiel od všeobecného presvedčenia - nie je príliš sladká.

Materská kašička sa skladá zo 66% vody, 13% bielkovín (aminokyselín), 14,5% sacharidov (najmä fruktózy a glukózy), 4,5% lipidov, ale obsahuje aj vitamíny, stopové prvky a acetylcholín. Všetky základné zložky pre telo, ale aj pre pokožku.

Je potrebné poznamenať, že rôzne účinné látky obsiahnuté v materskej kašičke pôsobia synergicky: súčet vplyvu zložiek je väčší, ako súčet jednotlivých látok.

 

5. Akú formu má materská kašička v čistom stave?

V súčasnosti sa tento poklad z úľa užíva hlavne vo forme potravinového doplnku v čerstvej, alebo lyofilizovanej forme (sušené mrazom). Pre uchovanie všetkých účinkov, keďže čerstvá forma sa musí uchovávať pri teplote 1-5 °C je najčastejšie používaná v tabletovej forme.

Pre optimálnu kvalitu si vyberte certifikovanú organickú materskú kašičku bez akýchkoľvek prísad alebo pridanej vody.

 

 
 
 
Upozornenie:
 
Cieľom portálu a obsahu nie je nahradiť odborné vyšetrenie. Obsah má len informatívny a nezáväzný charakter, nie poradný. V prípade zdravotných ťažkostí odporúčame vyhľadať odbornú pomoc, navštíviť alebo kontaktovať lekára, lekárnika.