Suchý olej: Pomôže pleti aj vlasom

Čo je to suchý olej?

Ľahšie pochopíme význam slova "suchý olej," keď vysvetlíme, že suchosť sa vzťahuje menej na charakteristiku oleja, ale viac na jeho absorpciu do pokožky.

Suchý olej sa vyznačuje hlavne svojou tekutou a nemastnou štruktúrou. Zjemňuje a vyživuje pokožku bez zanechania mastného filmu. Suché oleje sú preto práve vysoko cenené v kozmetike pre ich výživný účinok.

Prečo používať suchý olej?

Jedným z nepríjemných pocitov, ktoré môže olej zanechať je skutočne mastný film na povrchu pokožky. Suchý olej sa rýchlo vstrebáva do pokožky, nezanecháva mastné stopy na oblečení a umožňuje rýchlu aplikáciu pri každodennom používaní.

Suchý olej môžete aplikovať na telo, tvár a vlasy. 

Aby suchý olej prenikol ľahšie, neváhajte ho aplikovať na mierne vlhkú pokožku. Či už po sprchovaní alebo parnom kúpeli. Určite oceníte všetky jeho výhody: 

plus 5 skrášľuje pokožku tým, že regeneruje vrstvy epidermy a štruktúru bunkových membrán a hlavne chráni lipidovú bariéru pokožky, takže vaša pleť bude úžasne jemná

plus 5 pridajte niekoľko kvapiek do kúpeľa a vychutnajte si hydratačné vlastnosti suchého oleja a jeho jemnú vôňu

plus 5 vyživuje a zjemňuje vlasy, dodáva im lesk a hebkosť

   

Tento multifunkčný suchý olej kombinuje účinnosť ošetrenia tým, že vyživuje, chráni, skrášľuje a vyhladzuje pokožku a vaše vlasy v jednom kroku. Je jemnou zmesou štyroch vzácnych olejov pochádzajúcich z ekologicky pestovaných rastlín (sezamu, šípky, sladkých mandlí a marhuľových jadier)

Taktiež obsahuje prírodný vitamín E, ktorý zároveň chráni pred voľnými radikálmi, ktoré intenzívne pôsobia na pleť a vlasy.

 

plus 5 svojimi regeneračnými a antioxidačnými vlastnosťami  oleja zo sezamu a šípok zanecháva na vašej pokožke svetlý saténový lesk

plus 5 sladký mandľový olej má výživné a zmäkčujúce vlastnosti, ktorý zanecháva pokožku hodvábne  jemnú

plus 5 olej z marhuľových jadier extrahovaný z jadra ovocia obsahuje kyselinu linolovú (polynenasýtená mastná kyselina), ktorá je známa tým, že tonizuje pokožku a obnovuje jej žiarivosť a pružnosť

 

 

Napísala: 

Redakcia portálu Bioliek.sk

 

Odborná kontrola článku: 
 
MUDr. Martina Šarišská - zdravotnícky pracovník 
 
Vzdelanie: 
 
Lekárska fakulta, Univerzita Palackého Olomouc, Odbor: všeobecné lekárstvo
 

Prax: 

2008 – 2012: Lekár v atestačnej príprave

2013 – trvá: Praktický lekár pre dospelých, Všeobecná ambulancia pre dospelých

 
 
Upozornenie:
 
Cieľom portálu a obsahu nie je nahradiť odborné vyšetrenie. Obsah má len informatívny a nezáväzný charakter, nie poradný. V prípade zdravotných ťažkostí odporúčame vyhľadať odbornú pomoc, navštíviť alebo kontaktovať lekára, lekárnika.